PVB Polyesterwerken

Enkel de beste renovaties 

Waterdichte renovatie van je zwembad 

Bij PVB Polysterwerken hebben we ons volledig toegelegd op zwembadrenovaties, en we zijn er trots op. Of je nu een foliezwembad, een mozaïekzwembad of een tegelzwembad hebt dat een opfrisbeurt nodig heeft, bij ons ben je aan het juiste adres.

Met onze jarenlange ervaring en vakmanschap renoveren we jouw zwembad met als resultaat een volledig vinylester zwembad. Zoek je een betrouwbaar bedrijf voor de renovatie van jouw zwembad? Dan hoef je niet verder te kijken.

Het belang van robuuste waterdichting bij zwembadrenovatie

Een zwembad vormt een waardevolle toevoeging aan elke woning. Na verloop van tijd kan het echter gevoelig worden voor problemen zoals lekkages en waterschade. Dat is waarom een doeltreffende waterdichting van cruciaal belang is bij zwembadrenovaties. Een duurzame waterdichting waarborgt niet alleen de integriteit en functionaliteit van het zwembad, maar zorgt tevens voor langdurig genot en gemoedsrust.

Een hoogwaardig waterdichtingssysteem doet lekkages verleden tijd worden. Het biedt eveneens bescherming aan de omliggende oppervlakken, zoals vloeren, muren en fundamenten, tegen waterschade en mogelijke structurele problemen. Bovendien draagt effectieve waterdichting bij aan het handhaven van de waterkwaliteit door ongewenste infiltratie van grondwater te voorkomen, wat anders kan leiden tot bacteriële groei en chemische onbalans.

Hoe herken je osmose bij een polyester zwembad? 

Het identificeren van osmose in je polyester zwembad is essentieel om tijdig actie te kunnen ondernemen. Er zijn drie belangrijke indicatoren waarop je moet letten:

Verschilferen of verkleuren van de eindlaag van je zwembad. 

Osmose veroorzaakt het loslaten van de bovenste laag van je zwembad, die op de bestaande glasvezellaag rust. Hierdoor kan de toplaag gaan afschilferen en/of verkleuren. Dit verschijnsel wordt in gang gezet door de condensatie van waterdamp tussen de glasvezellaag en de toplaag.

osmose verschilfering
osmose zwarte puntjes in zwembad

Vorming van zwarte puntjes in het zwembad 

Osmose leidt tot vochtophoping tussen de lagen van je zwembad, wat resulteert in vochtproblemen. Dit vocht creëert een ideale omgeving voor de groei van bacteriën. De druk veroorzaakt door deze bacteriën duwt vocht naar buiten via de poriën van de zwembadbekleding, wat leidt tot de vorming van zwarte puntjes en mogelijk de ontwikkeling van algen.

Vorming van blazen in het zwembad 

Osmose resulteert in vocht tussen de lagen van je zwembad, wat leidt tot vochtophoping. Wanneer dit vocht zich ophoopt tussen de glasvezellaag en de toplaag of achter de glasvezellaag, ontstaan er blaasjes. Het ontstaan van blazen in je zwembad is dus een duidelijk teken dat het niet langer waterdicht is.

blazen in zwembad

Zodra je een van deze drie tekenen in je zwembad opmerkt, is het raadzaam om onmiddellijk contact op te nemen met een deskundige zoals PVB Polyesterwerken. Onze experts kunnen de situatie beoordelen en vaststellen of er daadwerkelijk sprake is van osmose en in hoeverre het zich heeft ontwikkeld. Indien nodig kunnen wij de benodigde maatregelen nemen om dit probleem aan te pakken en je zwembad weer volledig waterdicht te maken. Je zwembad verdient de beste zorg om ervoor te zorgen dat je er optimaal van kunt blijven genieten.

zwemvijver

Renovatie van foliebad 

Bij de renovatie van een foliezwembad wordt een grondig proces gevolgd om ervoor te zorgen dat je zwembad weer in uitstekende staat verkeert. Allereerst wordt de oude folie zorgvuldig verwijderd, wat een essentiële eerste stap is om een schone basis te creëren voor de renovatie.

Na het verwijderen van de oude folie wordt de onderliggende structuur grondig geïnspecteerd. Deze inspectie is van cruciaal belang, omdat deze helpt bepalen of er eventuele reparaties of aanpassingen aan de ondergrond nodig zijn. Het is van het grootste belang om ervoor te zorgen dat de basis in optimale staat verkeert voordat de nieuwe bekleding wordt aangebracht.

Vervolgens wordt een nieuwe vinylesterbekleding geïnstalleerd. Deze is van dezelfde hoge kwaliteit als die welke wordt gebruikt bij de constructie van een nieuw zwembad. Hierdoor ben je verzekerd van duurzaamheid, waterdichtheid en een vernieuwde uitstraling voor je zwembad.

Dit grondige renovatieproces zorgt ervoor dat je zwembad niet alleen een frisse look krijgt, maar ook weer langdurige prestaties levert, vergelijkbaar met die van een nieuw zwembad. Kortom, na de renovatie ben je klaar om weer volop te genieten van je zwemervaring en te ontspannen in een vernieuwde omgeving.

Renovatie van Mozaik / tegelbad 

Bij de renovatie van een mozaïek- of tegelbad volgen we een doeltreffend proces om ervoor te zorgen dat je zwembad zijn oorspronkelijke pracht herwint:

Eerst worden de loshangende mozaïektegels zorgvuldig verwijderd. Deze stap is cruciaal om een vlakke en stabiele ondergrond te creëren voor verdere werkzaamheden.

Vervolgens wordt het gehele oppervlak strak aangesmeerd met een hoogwaardig cementproduct. Dit zorgt voor een egale en stevige basis, waardoor eventuele onregelmatigheden worden geëlimineerd.

Daarna wordt een nieuwe vinylesterbekleding geplaatst over de bestaande mozaïek- of tegelstructuur. Deze bekleding is van topkwaliteit en biedt duurzaamheid en waterdichtheid, terwijl het de esthetiek van je zwembad verfrist.

Met dit deskundige renovatieproces zorgen we ervoor dat je mozaïek- of tegelbad niet alleen een nieuw leven krijgt, maar ook blijvend genot en plezier biedt. Je zwembad wordt getransformeerd tot een aantrekkelijke, duurzame ruimte waar je kunt ontspannen en genieten van verkwikkende momenten met familie en vrienden.

Hoe maken we je zwembad opnieuw waterdicht? 

Bij PVB Polyesterwerken geloven we in een zorgvuldige en grondige aanpak om je zwembad weer volledig waterdicht te maken. Ons renovatieproces omvat meestal zeven essentiële stappen:

1. Wij komen op locatie 

Onze eerste stap is om bij jou op locatie langs te komen. We moeten het probleem nauwkeurig vaststellen. Is er slechts één klein lek of zijn er meerdere lekken in het zwembad? Nadat we het probleem hebben geïdentificeerd, bespreken we een passend plan van aanpak met jou.

PVB Polyesterwerken
zwembad waterdicht maken

2. Plaatsing tent boven het zwembad 

Om de werkomgeving te optimaliseren, plaatsen we indien nodig een tent boven het zwembad of werkgebied. Hiermee beschermen we het werkgebied tegen regen en direct zonlicht.

PVB Polyesterwerken
zwembad renoveren

3. Afslijpen van bestaande topcoating 

Zodra de tent is opgezet, beginnen we met het afslijpen van de bestaande topcoating van het zwembad. Dit onthult eventuele beschadigingen en zorgt ervoor dat de lagen goed kunnen drogen, wat cruciaal is voor een succesvolle renovatie.

PVB Polyesterwerken
afslijpen topcoating

4. Herstelling onderliggende glasvezelstructuur waar nodig

We inspecteren de onderliggende glasvezelstructuur nauwkeurig en voeren reparaties uit waar nodig. Dit zorgt ervoor dat de structuur weer volledig waterdicht is.

PVB Polyesterwerken
glasvezel

5. Aanbrengen glasvezellaag met vinylester 

Vervolgens brengen we een glasvezellaag met vinylester aan over het gehele zwembad. Dit biedt extra bescherming en versterkt de waterdichtheid.

PVB Polyesterwerken
vinylester

6. Opschuren van het geheel en aanbrengen van de pre-coating 

Na het aanbrengen van de glasvezellaag wordt het gehele zwembad opgeschuurd om scherpe randen glad te maken. Daarna wordt een pre-coating aangebracht.

PVB Polyesterwerken
Pre-coating

7. Afwerking topcoat 

Als laatste stap wordt het zwembad afgewerkt met een topcoat, die meestal in de overeengekomen kleur wordt aangebracht. Als al deze stappen zijn voltooid, is je zwembad volledig gerenoveerd en weer waterdicht.

PVB Polyesterwerken
Afwerking topcoat

Het is van vitaal belang dat dit uitgebreide renovatieproces wordt uitgevoerd door ervaren vakmensen met de juiste materialen en expertise. Daarom raden we ten zeerste aan om renovatiewerkzaamheden zoals deze aan professionals zoals PVB Polyesterwerken over te laten. Zo ben je verzekerd van een duurzame en waterdichte zwembadrenovatie.