Een goed onderhoud is belangrijk, maar wat als de bekleding van je zwembad niet meer waterdicht is?
Polyesterbekleding veroudert door osmose: waterdamp dringt in de bekleding en condenseert, maar kan niet meer weg. De snelheid van veroudering hangt af van de waterkwaliteit, watertemperatuur en de gebruikte materialen.
Door osmose komt de bestaande toplaag los van de bestaande glasvezellaag. Dit komt doordat de waterdamp condenseert tussen de glasvezel- en de toplaag. Zo ontstaan scherpe puntjes.
Bacteriën groeien omdat waterdamp in de bekleding dringt en condenseert tot vocht. Door de drukopbouw van deze bacteriën wordt vocht teruggeduwd door de poriën van de bekleding. Zo vormen zich zwarte puntjes, mogelijks met algengroei.
Door de osmose dringt waterdamp in de bekleding en condenseert deze tot vocht. Wanneer dit tussen de glasvezel- en de toplaag gebeurt, ontstaan kleine blaasjes. Deze kunnen openbarsten en scherpe randjes vormen. Vindt de condensatie plaats in of achter de glasvezel, dan vormen zich grote blazen.
Tijdens een bezoek ter plaatse schatten we in hoe de bestaande polyesterbekleding is aangetast. Is de waterdichting onherstelbaar, dan moet ze verwijderd worden. Meestal is een renovatie wel mogelijk.
Een afspraak ter plaatse is gratis. Wij overlopen graag samen met jou de mogelijkheden.